Sappig klassiek: konijn met pruimen
Met onze tips bereid je deze Vlaamse klassieker op lijnvriendelijke wijze
Samen met Miele
Konijn wordt vaak bereid met spek of room. Wil je de calorieën binnen de perken houden, dan heb je toch nog genoeg smaakmogelijkheden!
Bereidingstijd: meer dan 1 uur
Budget: iets duurder
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Ingrediënten
- 4 konijnenbouten of 1 volledig konijn
- 4 ajuinen
- Klontje boter
- 300g gedroogde pruimen
- 4 eetlepels pruimenconfituur
- 2 eetlepels graanmosterd
- 2 laurierblaadjes
- Takjes tijm
- 1 kruidnagel
- 2 lepels donkere bruine suiker
- 3 eetlepels bloem
- 50cl donkere trappist
- Scheutje azijn
Voor een klassieker als konijn met pruimen bak je de konijnenbillen (4) eerst goudbruin in boter in de HUB braadslede. Haal het vlees uit de braadslede en stoof de ajuinen (4) zachtjes. Vervolgens mogen er gehalveerde gedroogde pruimen bij (300g), samen met pruimenconfituur (4el) en donkerbruine suiker (2el).
Leg het konijn terug bij de rest van de ingrediënten en bestrooi met een laagje bloem. Voeg kruidnagel (1), enkele takjes tijm en laurierblaadjes (2) toe. Een trappistenbiertje (50cl) en mosterd (2el) maken het smaakfestijn af.
Stel de oven in op combinatiegaren, hetelucht plus, 130°C en 60% vocht. Bak zo'n 70 à 90 minuten.
Het resultaat is boterzacht vlees!
Meer weten over alles wat de combi-stoomoven voor je kan doen ? Klik hier voor de video!