Libelle Lekker smaaktest: het beste pizzadeeg
Het verdict van het testteam
Pizzadeeg, een gevoelig onderwerp onder foodies. De ene wil 'm lekker dik, de andere bijt liever in een dun knapperig korstje. Het Libelle Lekker testteam ging op zoek naar het beste pizzadeeg uit de supermarkt.
Het testteam
- Kirsty: videoproducer, is altijd wel te vinden voor een lekkere portie pizzacomfort.
- Maaike: redactrice, belegt haar pizza altijd boordevol groentjes.
- Marlies: online redactrice, is dól op pizza: met vlees, met groentjes, met witte saus, met rode saus, … Alles mag erop! Maar geen ananas; "ik ben geen monster", zegt ze.
- Saartje: coördinator, kan elke dag wel pizza eten als het moet. Haar favoriete pizza is een pizza hawaï, maar vertel het niet verder.
- Liesbet: online redactrice, vindt het leven te kort voor een té dikke pizzabodem.
De criteria
- Structuur: Dun of dik? Knapperig of eerder voller? Chewy of compact?
- Smaak: Algemene smaakimpressie. Is het zoutgehalte oké? Proef je olijfolie?
Zo hebben we het pizzadeeg getest
We belegden alle pizzabodems met een paar basisingrediënten: tomatensaus, mozzarella, kerstomaatjes en oregano. De pizza's gingen even lang de oven in. Nadien hebben we de pizza's blind geproefd.
De deelnemers
- Lidl
- Carrefour huismerk
- Herta (olijfolie)
- Herta
- Albert Heijn huismerk
- Aldi
- Delhaize huismerk (met bakkersgist)
- Boni (Colruyt)
De winnaar
Het pizzadeeg uit de Lidl kwam met een score van 8,2 op 10 als winnaar uit de bus. De tweede plaats gaat naar het pizzadeeg uit de Carrefour. Die haalde een gemiddelde score van 7,8 op 10, gevolgd door het pizzadeeg uit de Albert Heijn met een 6,7 op 10.
Structuur: dunne bodem met krokante randjes en een chewy bite.
Smaak: lichte broodsmaak met mooie zoutbalans.
En wat leg je op je pizzabodem?
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!