Een zalig zuiders zomerbuffet - in je achtertuin!
Met tips en recepten van Ilse
Als de temperaturen klimmen, kriebelt het om gasten te ontvangen en gezellig samen buiten te eten. Met de tips en recepten van Libelle-chef Ilse waan je je in het zonovergoten zuiden.
Geef je gasten een warm welkom met een lekker zelfgemaakt aperitiefbroodje. Geef het een centraal plekje op tafel of – waarom niet – knoop het met een stukje keukentouw, een 'welkom'-briefje en een takje rozemarijn aan een stoel of bankje.
Vul glazen flessen met water en enkele mooie takken rozemarijn, zet er daarna een witte kaars in en… klaar is je tafeldecoratie! Gebruik verschillende groottes van flessen om een leuk niveauverschil te creëren.
Vul bokalen of oude snoeppotten met citroenen, olijven en zongedroogde tomaatjes om het buffet op te fleuren.
Geef je gasten bij vertrek een cadeautje mee, zoals een flesje heerlijke limoncello. Leg kleine flesjes op een stuk hout of in een mooie mand en leg er wat citroenen en munt bij om het aan te kleden.