Dit heb je nodig om confituur te maken
Alle keukenspulletjes op een rij
Als je zelf confituur gaat maken, leg dan eerst alles wat je nodig hebt klaar zodat je straks niet met een kokende pot op het vuur op zoek moet gaan naar de juiste spullen. We maakten een handig lijstje voor jou.
- Fruit. Misschien geen tool, maar wel onmisbaar als je confituur gaat maken. Het liefst maak je confituur van fruit uit je eigen tuin, maar als je dat niet hebt, kun je het ook kopen. Wacht in dat geval tot het fruit waarvan je confituur wilt maken volop in seizoen is, anders betaal je je blauw. Ook met diepvriesfruit kun je trouwens confituur maken.
- Suiker. Je kunt confituur maken met gewone suiker, met geleisuiker of confituursuiker, of zonder suiker.
- Een weegschaal om je schoongemaakte fruit en de juiste hoeveelheid suiker heel precies af te wegen.
- Een grote kookpot met dikke bodem. Zo wordt de warmte gelijkmatig verdeeld en is er minder risico op aanbranden.
- Een lange houten lepel met een steel van minstens 30 cm, om te roeren zonder je handen te verbranden.
- Een schuimspaan om tijdens het inkoken de schuimlaag of de pitjes van het fruit te scheppen.
- Een puntzeef: die werkt preciezer en hygiënischer dan een bolzeef, als je confituur wilt zeven.
- Een neteldoek of kaasdoek als je een heldere gelei wilt maken.
- Glazen confituurpotjes met schroefdeksel, of weckpotten. Oude confituurpotten kun je hergebruiken, zolang het schroefdeksel nog sluit en niet verroest is.
- Etiketten, om je confituurpotten te labelen.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!