Confituur maken: kies het juiste potje
Want juist bewaren is belangrijk
Niet zomaar elk potje in de keukenkast is geschikt om te vullen met jouw zelfgemaakte confituur. De glasdikte van het bokaaltje is essentieel om te voorkomen dat het springt. Weet je het niet zeker, vraag dan raad in de winkel.
Homemade confituur: potje gezocht!
Confituurpotjes met schroefdeksel
Als ze zijn dichtgeschroefd, kun je deze potjes omgekeerd laten afkoelen. Lekken maken geen kans. Het nadeel van deze potjes is dat ze na veelvuldig gebruik zullen oxideren. Aan de binnenkant van het deksel ontstaat een bruin randje; niet echt smakelijk. Vervang het deksel van het potje als je zo'n roestrandje ontdekt voor je er opnieuw confituur in bewaart. Idealiter zou je ze zelfs élke keer moeten vervangen.
Confituurpotjes met rubberen ringen
Deze potjes kun je hergebruiken. Je mag ze wel niet omgekeerd laten afkoelen, want dat krijg je lekken – en je wilt toch niet dat je lekkere zelfgemaakte confituur verloren gaat? Vul potjes met rubberen ringen ook niet tot de rand. Als je ze sluit, zullen ze anders overlopen.
TIP Ben je niet zeker of je een potje mag gebruiken als confituurpot? Warm je potjes dan goed op voor je er confituur in giet. Als ze barsten, doorstaan ze de hitteproef niet.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!