Scampi's in de airfryer: krokant, sappig en supersnel
Klaar in minder dan 10 minuutjes
Zin in scampi's, maar niet zo'n zin in lang in de keuken staan? Dan moet je dit airfryerrecept eens proberen. Lekker als hapje of als topping voor een romige pasta.
Ondertussen moeten we je vast niet meer vertellen hoe dol we zijn op onze airfryer: zo'n toestel kan echt veel meer dan je zou denken. Wij maken tegenwoordig zelfs scampi's in de airfryer! Benieuwd hoe je ze ook lekker sappig en knapperig krijgt zonder gedoe? Hieronder leggen we 't je graag uit.
Scampi's in de airfryer: stap voor stap
Dit heb je nodig:
- 400 g scampi's
- 3 kl olijfolie
- 1/2 kl zout
- 1/2 kl Provençaalse of Italiaanse kruidenmix
- 1/2 kl knoflookpoeder
- 1/4 kl paprika
- 1/4 kl peper
Zo doe je het:
- Verwarm de airfryer voor op 200°C.
- Maak de scampi's schoon. Verwijder de darmkanalen en pel de scampi's. Dep ze droog met wat keukenpapier.
- Meng de olie met de kruiden.
- Borstel de olie over de scampi's (aan beide kanten).
- Schik ze in het mandje en zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen.
- Laat 8 minuten bakken (je hoeft ze niet te draaien).
Enkel diepvriesscampi's in huis?
Geen probleem: reken, afhankelijk van jouw heteluchtfriteuse en de grootte van de scampi's, zo'n 5 minuutjes extra baktijd. Plus: je hoeft ze niet meer schoon te maken, dus hoewel ze langer in de airfryer moeten, staan ze even snel op tafel. Handig!
Dit doe je ermee
Hoewel deze kruidige scampi's heerlijk zijn op zich (ze doen het altijd fantastisch als aperitiefhapje met een frisse dip), kun je ze ook in andere gerechten verwerken. Werk er bijvoorbeeld eens een tomatensoepje mee af, maak er een salade met mango wat spannender mee of pimp je favoriete pasta!
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!