Zo maak je de perfecte burger
Extra lekker als hij homemade is
Een hamburger smaakt altijd, maar eens zo goed als je 'm zelfgemaakt hebt. Met deze tips wordt het de lekkerste ooit.
- Kies voor kwaliteitsvol vlees. Je kunt burgers maken met zowel echte stukken vlees als hamburgers. Ga je voor 100% rundvlees, laat de burgers dan niet te lang bakken, anders drogen ze uit. Wil je een extra sappige burger? Kies dan voor een burger die ook varkensvlees bevat. Dat is vetter en droogt ook minder snel uit.
- Zorg voor de perfecte cuisson. Bereid je burgers in de (grill)pan of op de barbecue. Of gaar ze 25 minuten in de oven op 180°C of in de airfryer.
- Vergeet de saus niet. Zorg voor een lekkere smaakvolle saus bij je burgers, zo blijft het boeiend.
- Say cheese. Kies voor zachte kazen die makkelijk smelten. Naast het klassieke smeltkaasje doen ook cheddar of zachte kazen als mozzarella, gorgonzola en geitenkaas het goed.
- Maak ze heerlijk crunchy. De lekkerste burgers hebben ook een mooie crunch. Die creëer je met extra sappige ijsbergsla of met groentjes, gefrituurde uitjes, tortillachips…
Maak zelf de perfecte burger
Zin gekregen in homemade burgers? Probeer een van deze recepten.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!