Een kerstmenu dat niet kan mislukken
No stress!
Wat je met kerst écht wel kunt missen, is de stress van een recept dat mislukt. Met dit menu kan het niet mis gaan!
Voorgerecht: pompoen-kerriesoep met spiesjes van appel en rozijnenbrood
Pompoensoep maken, dat is echt niet moeilijk. En met kant-en-klare vers gesneden pompoenblokjes uit de koelafdeling van de supermarkt is dit gerechtje extra snel klaar (en hoef je niet zelf die pompoen te schillen, ook een goed idee als je niet zo handig bent). Het spiesje zorgt voor een feestelijke en toch verrassende afwerking.
Hoofdgerecht: varkenshaasje in cornflakes-pistachekorst met tijm-sinaasappelsaus en aardappelbolletjes
Bij een groot gebraad is het soms moeilijk om vast te stellen wanneer het vlees voldoende gegaard is. Een kleiner stuk zoals een varkenshaasje, is vaak makkelijker én heeft ook minder tijd nodig. Het korstje geeft dit gerecht meteen een extra. Ben je geen fan van cornflakes? Je kunt ook een korstje maken met noten, havermeel of panko (dat is Japans paneermeel). Een lekker sausje erbij, een frisse wintersalade en wat aardappelbolletjes, en klaar!
Wil je weten of je het vlees al op voorhand kunt bakken? Dat lees je hier.
Dessert: een rijkelijke dessertplank
Want dan kunnen je gasten zelf kiezen! Je kunt ofwel alles kopen, ofwel een aantal dingen zelf maken. Zoals de chocomousse, bijvoorbeeld. Kortom, je maakt er zoveel werk van als je zelf wil.
Ja maar, waar zijn de hapjes?
Je dacht toch niet dat we die vergeten waren? Wij hebben heel wat makkelijke hapjes voor jou. Alleen nog kiezen!
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!