Meest recente artikelen

Albert Heijn verkoopt ‘Dagelijkse Kost’-recepten van Jeroen Meus in 6 unieke verspakketten

Benieuwd? Wij delen alvast twee recepten.

Albert Heijn verkoopt ‘Dagelijkse Kost’-recepten van Jeroen Meus in 6 unieke verspakketten Artikel

ADVERTORIAL

Albert Heijn maakt 'Dagelijkse Kost' wel héél makkelijk. De supermarkt slaat de handen in elkaar met Jeroen Meus en legt maar liefst zes unieke verspakketten van Vlaanderens favoriete tv-chef in de rekken. Wij delen hieronder alvast twee van de recepten mét handige video's.

Verspakketten zijn pakketten waarin de hoofdingrediënten zitten van een gerecht mét het recept, een waar gemak in de keuken. De pakketten zijn handig omdat ze de exacte ingrediënten voor het recept bevatten, zodat jij achteraf geen eten moet weggooien. Ze besparen je bovendien een lange zoektocht in de supermarkt én zorgen voor kookinspiratie. Zo wordt koken véél makkelijker.

Jeroen Meus' 'Dagelijkse Kost'-verspakketten bij Albert Heijn

Naast zijn bestaande verspakketten, zet Albert Heijn nu ook een samenwerking op poten met 'Dagelijkse Kost'-kok Jeroen Meus. Jij koopt voortaan maar liefst zes unieke verspakketten boordevol verse ingrediënten, inclusief de recepten van Vlaanderens favoriete tv-chef. Bovendien zijn de verspakketten helemaal niet duur. Zo wordt dagelijkse kost echt heel makkelijk! Klaar om de allerlekkerste gerechten op tafel te toveren? De pakketten zijn vanaf nu permanent beschikbaar in zowel de fysieke Albert Heijn-winkels als online op ah.be.

Bekijk alle kookvideo's en bestel de 'Dagelijkse Kost'-verspakketten hier op ah.be.

Benieuwd? Wij delen alvast twee recepten van de zes 'Dagelijkse Kost'-verspakketten. Haal ze snel in huis en koken maar!

Balletjes in tomatensaus

Inhoud van het pakket:

• 5 romatomaten
• 2 stengels bleekselderij
• 1 winterpeen
• 1 rode paprika
• 1 prei
• 1 ui
• 1 knoflookteen
• 1 takje tijm
• 1 takje rozemarijn
• Blikje tomatenpuree
• 2 laurierbladeren
• 1 groentebouillonblokje

Zelf toe te voegen:

• 30 g boter
• 450 g gehaktballetjes varken/rundgehakt
• 450 g aardappelpuree
• 2 el (olijf)olie
• 200 ml water

Zo maak je het:

1. Maak de groenten schoon. Snij de tomaten in stukken en de bleekselderij in plakjes. Schil de winterpeen dun, snij in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes. Snij de paprika in stukjes en de prei in halve ringen. Pel de ui en knoflook, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Rits de blaadjes van de tijm en rozemarijn en hak fijn.
2. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de bleekselderij, winterpeen, prei, paprika, ui en knoflook 4 minuten op hoge temperatuur.
3. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut op hoge temperatuur.
4. Voeg de tomaten, tijm, rozemarijn, laurierbladeren, het bouillonblokje en 200 ml water toe, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
5. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in 3 tot 5 minuten rondom bruin op middelhoge tot hoge temperatuur.
6. Verwijder de laurierbladeren. Pureer de saus glad met behulp van een staafmixer en zeef, indien gewenst.
7. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat nog 5 minuten pruttelen.
8. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
9. Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus met de aardappelpuree

Bekijk alle kookvideo's en bestel de 'Dagelijkse Kost'-verspakketten hier op ah.be.

Pasta met spekjes

Inhoud van het pakket:

• 1 courgette
• 1 rode paprika
• 5 romatomaten
• 1 gele ui
• 1 rode ui
• 1 knoflookteen
• Blikje tomatenpuree
• Zakje kruidenmix

Zelf toe te voegen:

• 300 g volkoren fusilli
• 250 g spekreepjes
• 150 g geraspte mozzarella
• 2 el (olijf)olie
• 150 ml water

Zo maak je het:

1. Maak de groenten schoon. Snij de courgette, paprika en tomaten in stukjes. Pel de uien en knoflook, snipper de uien en hak de knoflook fijn.
2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook 2 minuten op hoge temperatuur.
4. Voeg de courgette en paprika toe en bak 3 minuten op hoge temperatuur.
5. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut op hoge temperatuur.
6. Voeg de tomaten, kruidenmix en 150 ml water toe, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
7. Verhit ondertussen in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak hierin de spekreepjes in 6 tot 8 minuten bruin en knapperig op hoge temperatuur.
8. Voeg de spekreepjes toe aan de saus en meng samen met de geraspte mozzarella door de gekookte pasta.

Bekijk alle kookvideo's en bestel de 'Dagelijkse Kost'-verspakketten hier op ah.be.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen