Meest recente artikelen

Hoe hou je tapas gezond?

Karolien Olaerts geeft antwoord

Hoe hou je tapas gezond? Artikel

Een heerlijke zomerse tapasavond op de planning? Karolien Olaerts legt je uit hoe je dit op een gezonde manier kunt doen, zonder te moeten inboeten aan smaak of gezelligheid!

Karolien Olaerts serveert niet alleen lekkere gezonde gerechtjes voor het hele gezin, ze geeft ook graag antwoord op jouw kookvragen, mét praktische tips en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies. De vraag van vandaag: hoe hou je tapas gezond? 

Karolien: "Vaak krijgen koolhydraat- en eiwitrijke producten een hoofdrol, zoals respectievelijk brood, aardappelen, kroketjes en (gedroogde) vleeswaren, zeevruchten en kazen. Het is natuurlijk helemaal prima dat deze lekkernijen een plaats op je menu krijgen, maar vergeet vast en zeker de groenten niet! Je kunt er zulke heerlijke tapas mee creëren! In mijn kookboek 'Kleur op tafel' heb ik zelfs een heel tapasmenu gemaakt met groenten in de hoofdrol. Eén van mijn favoriete groentetapas is gebakken spinazie. In de originele versie wordt de spinazie afgewerkt met pijnboompitten, maar ik ga in mijn recept voor amandelen, veel verse kruiden en een lekker fetasausje. Gegrilde aubergines krijgen hier ook een vaste plaats, afgewerkt met een frisse tomatensalsa en wat manchego. Door groenten aan je menu toe te voegen, maak je het niet alleen voedzamer, het is ook zoveel lekkerder! De afwisseling van smaken en texturen zal je tapasavond echt alleen maar boeiender maken."

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen