Meest recente artikelen

Hoe maak je croque-monsieur in de airfryer?

Perfect gebakken!

Hoe maak je croque-monsieur in de airfryer? Artikel

Niets beters dan krokante boterhammen met daartussen perfect gesmolten kaas… Nog nooit een croque-monsieur in de airfryer gemaakt? Dan is het nu de hoogste tijd.

Je wist vast al dat je veel kunt doen met het toestel, maar je kunt er dus ook je croque heerlijk krokant in bakken. In de airfryer wordt je croque-monsieur (of om het even welke andere croque) gelijkmatig goudbruin, en de kaas smelt tot in de perfectie. En dat in slechts een tiental minuutjes. Je zwiert 'm er echter niet zomaar in, in dit artikel vertellen we je hoe je het aanpakt.

Voordelen

  • Je hoeft, zoals bijvoorbeeld in de pan, geen extra vetstof te gebruiken (die soms ook nog 'ns in je boterham dringt). Een beetje boter of mayo volstaan.
  • De kaas smelt heerlijk gelijkmatig – hij wordt nergens te dun of te krokant.
  • Extra ingrediënten in je croque-monsieur garen beter in de airfryer. Zo kun je 'm nog beter pimpen met bijvoorbeeld kimchi of kip.
  • Typisch airfryer: je bespaart tijd. Niet alleen bij het bakken, ook het toestel schoonmaken gaat vaak vlotter dan bij een grilltoestel.

 

Zo maak je croque-monsieur in de airfryer

  1. Zet de airfryer op 200 graden, voorverwarmen hoeft niet.
  2. Smeer een beetje boter of mayonaise op de boterhammen.
  3. Leg één sneetje brood met de besmeerde kant naar beneden in het mandje.
  4. Bovenop het sneetje brood komt het beleg, met bovenop de kaas. Laat 3 minuten bakken.
  5. Leg dan pas het tweede sneetje brood erop, met de kant met boter of mayo naar boven.
  6. Druk aan en bak nogmaals 4 minuten in de airfryer.
  7. Draai de croque om en bak 'm nog eens 3 minuten, of tot je brood lekker knapperig is.

Ook deze croques zijn lekker in de airfryer

Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen