Maak je eigen kant-en-klaar deegmix!
DIY
Cake zet je nóg sneller op tafel als je een kant-en-klare deegmix gebruikt. Maar wie zegt dat je die in de winkel moet kopen? Homemade kan ook!
Zo ga je te werk:
- Doe 300 g zelfrijzende bloem in een bokaal met inhoud van 1 l.
- Schep er 200 g suiker op, 1 zakje vanillesuiker en 1 kl zout. Sluit de bokaal.
- Wanneer je gaat bakken, klop je 115 g boter zacht in een mengkom.
- Voeg er de inhoud van de bokaal aan toe, mix 30 minuten.
- Voeg 300 ml melk, 2 el olie en 3 eieren toe en klop nog een minuutje door.
- Giet het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm en bak 20 à 25 minuten in de oven, voorverwarmd op 175°C.
- Laat afkoelen op een rooster en werk eventueel af met glazuur, met poedersuiker…