Hoe je oma's appeltaart nóg lekkerder maakt
Onze beste tips
Een verfijnde Franse, een Amerikaanse klassieker of een eentje met Calvados… Appeltaart is misschien wel de taart waarmee je het meest kunt variëren. Maar de allerlekkerste variant? Dat is de golden oldie van oma!
Hoe lekker oma's appeltaart ook is, een klein beetje variatie af en toe is zo gek nog niet. Onderstaande tips maken de taart niet alleen lekkerder, soms maakt het je baksel ook nog eens beter.
Gedroogde abrikoos
Door gedroogde abrikozen door je appelmengsel toe te voegen, voorkom je dat je taart te nat wordt. Een laagje paneermeel op de bodem of een beetje custardpoeder door het appelmengsel, kunnen ook helpen om je bodem stevig te maken. Lees hier nog meer tips om te voorkomen dat je appeltaart te sappig wordt.
Extra glans
Wil je je taart een glanzend laagje geven? Smeer voordat je je creatie in de oven doet, een laagje abrikozenconfituur op de bovenkant.
Romige smaak
Wil je de vulling lekker romig maken? Voeg dan een mengsel crème fraiche toe. Succes verzekerd!
Snelle appeltaart
Weinig tijd maar véél zin in appeltaart? Vervang het deeg door bladerdeeg. Scheelt flink wat tijd!
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!