Gevulde kalkoen in 7 stappen
Wat is er feestelijker dan een heerlijke kalkoen op het menu? Kerstmis kan niet meer stuk als je deze smakelijke klassieker op tafel zet. Met deze tips uit het Delicieux Kerstmagazine van Lidl zal dat zeker lukken!
Stap 1:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C en leg alle ingrediënten klaar.
Stap 2: maak de vulling
Stap 2: Maak de vulling. De vulling zorgt ervoor dat je kalkoen niet uitdroogt in de oven.
Stap 4
Stap 3: Vul de kalkoen op met de vulling en bind de poten bij elkaar.
Stap 4
Stap 4: Leg hem op het ovenrooster en schuif er een braadslee onder. Borstel de kalkoen in met olijfolie en leg de boter in klontjes op de kalkoen.
Stap 5: Bak 30 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is. Bedruip de kalkoen regelmatig met het bakvet.
Stap 6: Dek af met een vel aluminiumfolie en bak 1 uur. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog 30 minuten. Je kunt de gaarheid controleren door in de kalkoen te prikken met een vleesthermometer. De kerntemperatuur van het vlees moet 78°C bedragen.
Stap 7: Haal de kalkoen uit de oven, laat een half uur rusten onder een vel aluminiumfolie zodat de vleessappen zich weer kunnen verdelen. Snij daarna de kalkoen aan.
U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:
3 verrassende hoofgerechten voor het kersdiner
Het Lidl kerstmenu: voordelig én luxueus!
Libelle Lekker & Lidl