Interessant! Zo kan je jouw diepvriezer optimaal gebruiken
Zo doe je het goed
Wat houden wij van onze diepvriezer! Dankzij het handige apparaat kan je makkelijk een voorraad inslaan, meal preppen en al je restjes bewaren. Enkele tips om je diepvriezer optimaal te gebruiken.
De diepvriezer juist gebruiken
- De perfecte temperatuur voor je diepvries is -18°C. In theorie is een temperatuur tussen -18°C en -30°C perfect, maar hoe kouder je je toestel instelt, hoe meer energie het verbruikt. 18°C is een prima compromis tussen gezondheid en milieuvriendelijkheid.
- Om een product te ontdooien voor gebruik, is het beter om het in de koelkast te leggen. Zo kan het zonder al te bruuske temperatuursverschillen ontdooien, wat de vermenigvuldiging van kiemen afremt. Zodra het product ontdooid is, moet het binnen de 24 uur opgegeten worden.
- Als je in de winkel diepvriesproducten koopt, zorg dan dat je de koudeketen niet onderbreekt. Gebruik daarom een speciale koeltas of koelbox.
Enkele gouden tips om producten optimaal te bewaren
- Vries steeds kleine hoeveelheden in. Deze producten zullen sneller invriezen én ook sneller ontdooien als je ze weer nodig hebt. Welke restjes je kan invriezen en welke beter niet, lees je hier.
- Het is beter om hetzelfde compartiment van je diepvriezer te gebruiken voor de producten die je zelf invriest. Vries ook enkel verse voedingsproducten in.
- Zorg dat je je voorraad circuleert: leg de oudste voedingsproducten in de bovenste compartimenten van je diepvriezer, zodat je steeds weet welke producten je best eerst eet.
- Stop geen gerechten in de diepvriezer wanneer ze nog warm zijn. Het kost veel energie om ze af te koelen en de vrijgekomen warmte zal ijskristallen veroorzaken.
- Gebruik bakjes die geschikt zijn voor de diepvriezer en die luchtdicht afsluiten en ga bij voorkeur voor vierkante of rechthoekige bakjes. Die zijn makkelijker te stapelen, waardoor de koude beter circuleert.
- Noteer met een (diepvries)stift het soort product dat je invriest en de datum waarop je het invriest.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!