De perfecte cake bakken: met deze tips lukt het altijd
Zo komt het altijd goed
De basis van elke cake is een beslag van bloem, suiker, eieren en boter. Zorgvuldig afwegen is de boodschap, want de verhouding tussen de verschillende ingrediënten luistert nauw. Als je deze tips in het achterhoofd houdt en de belangrijkste valkuilen vermijdt, heb je keer op keer een perfecte cake.
Gouden tips
Wil je de perfecte cake bakken, dan zijn er enkele gouden tips die je daarbij kunnen helpen.
- Hoe fijner de bloem, hoe beter het deeg rijst.
- Zeef de bloem altijd.
- Vervang een gedeelte van de bloem door aardappelzetmeel voor een extra luchtig resultaat.
- Vervang de suiker gedeeltelijk door honing.
- Werk altijd met boter op kamertemperatuur. Met koude boter kun je het beslag moeilijk glad krijgen en loop je meer kans op schiften.
Veelgemaakte fouten
Loop het toch nog fout? Let dan zeker op de volgende valkuilen.
- Het gebak is erg droog en niet luchtig genoeg: er zitten te weinig eieren in.
- De cake valt uit elkaar: er zit te weinig bloem in het beslag.
- De cake is te droog: er zit te weinig boter in het beslag.
- De cake valt als een blok op je maag: je hebt te veel boter gebruikt in het beslag.
- De cake zakt in tijdens het bakken: de oven is te vlug opengemaakt. Open de ovendeur nooit tijdens het eerste halfuur.
Ziezo, nu je weet wat je zeker wel en zeker niet moet doen, kan je aan de slag met dit recept!
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!