Jonge chefs koken voor jongeren
48 talentvolle jonge chefs laten zich dit najaar van hun beste kant zien. De nieuwe editie van 'Jong Keukengeweld' loopt van 1 oktober tot 15 november 2011 en laat jongeren kennis maken met topgastronomie.
Dit initiatief van Vlaanderen Lekker Land legt de focus helemaal op de jongste garde topchefs. De 48 chefs zijn één voor één jonger dan 35 en barsten van het talent. Elke chef bedacht voor de gelegenheid een bijzonder driegangenmenu. Het menu kan enkel gereserveerd worden door jongeren tussen 18 en 30 jaar en kost 45€ per persoon, inclusief aangepaste wijnen of bieren en water.
Met 'Jong Keukengeweld' kunnen jongeren kennis maken met de eigentijdse en streekgebonden gerechten van de jonge chefs.
Tussen de chefs zien we enkele bekende gezichten terug. Denk maar aan Ann Peeters van restaurant Bigarreaux in Sint-Truiden en bekend van haar deelname aan het tv-programma 'Mijn Restaurant'. Of Kwinten De Paepe van restaurant Trente (Leuven) en dit jaar door GaultMillau uitgeroepen tot Jonge Topchef van het jaar.
>> Meer info en een volledige lijst van de deelnemende restaurants vind je hier