Geef elk gerecht een luxe toets
Je krijgt gasten, bent geen keukenprinses maar wil er wel iets speciaals van maken. Een mooi opgemaakt bord is een lust voor het oog, en geeft de simpelste gerechten een luxe toets. Het is een kwestie van veel oefenen en experimenteren, maar deze tips opvolgen is een goed begin.
- Kleur en contrast:
Verschillende kleuren en contrasten zorgen al snel voor een mooi geheel. Kies bijvoorbeeld voor 2 kleuren groenten - Hou het simpel:
Een overvol bord staat slordig, kies dus bewust wat je er wel en niet op legt. Ingrediënten die er niet meer bij passen kan je los serveren in een mooi schaaltje. - Werk met vormen:
Met behulp van bakvormpjes kun je de rijst of aardappelpuree in een mooie vorm serveren zoals een bloem, ster of simpel rondje. - Garneer:
Maak een gerecht helemaal af met een schijfje sinaasappel of verse kruiden. Bloemetje en besjes staan ook mooi op je bord - Wees creatief:
Serveer groenten eens op een andere manier. Snij bijvoorbeeld de bloemkool in plakken in plaats van roosjes en rasp linten van wortel. En heb je iets meer tijd? Maak dan roosjes van tomaten zoals in onderstaand filmpje. - Let op details:
Vergeet niet om de randjes nog even af te vegen zodat vlekken en spetters het geheel niet verpesten.
Bron: YouTube