Makkelijke tips voor een instant feestgevoel
Elke tafel wordt een feesttafel door mooi tafellinnen, servetten, servies en extra’s zoals bloemen, naamkaartjes, … op tafel te leggen. Je kunt ook zelf de handen uit de mouwen steken met deze drie do-it-yourself-tips.
- Gebruik je feestelijke koekjesvormpjes eens als uitsteekvormpjes voor bijvoorbeeld je brood. Uit één sneetje brood kun je verschillende kerstbomen, sterren, … steken. Werk er je gerechten mee af of leg in een mooi mandje met verse boter erbij.
Tip: toast je sneetje eerst als je het brood naast / op warme bereidingen (zoals soep) legt. - Nu jij je feestelijke koekjesvormpjes toch boven gehaald hebt, kun je ineens koekjes bakken! Leuk bij de koffie, nog leuker als je er een eetbare slinger mee maakt. Voorzie dan één of twee gaatjes in je koekje alvorens je koekjes in de oven schuift.
- Maak zelf bloemstukjes of naamkaartjes. Met kerstige hulstblaadjes kun je heel veel. Vul een kaarsenpotje met enkele hulstblaadjes, vul af met water en zet er een drijfkaarsje op.
- Spuit een hulstblaadje goud, zilver of brons en versier er het midden van je feesttafel mee of schrijf de namen van je gasten er op met een fijn wit of zwart stiftje.
- Bind je servies vast met een stukje keukentouw, een servet en een hulstblaadje.