Vakantieland: Afrikaanse specialiteiten
Afrika bezit een grote culinaire rijkheid. De variëteiten verschillen er van land tot land.
De Ivorianen zijn het volk met de meeste diversiteit in de keuken van West-Afrika. Senegal en Gambia zijn dan weer erg vergelijkbaar. Ze liggen niet alleen grafisch gezien dicht bij elkaar, maar ook in de keuken vind je vaak dezelfde gerechten.
Coucous is in meerde Afrikaanse landen de specialiteit. Al zal hij in bijvoorbeeld Algarije anders bereid worden dan in een andere regiio.
In Marokko eten de mensen vooral rund- of lamsvlees, merguez en kip. Omdat deze meestal niet heel erg gekruid zijn, worden ze vaak met groentjes als pomoen, courgette of raap geserveerd. Ook peulvruchten zijn in Marokko erg in trek.
Wie een typisch Afrikaanse drank wil proeven, moet beslist eens een glaasje Congolese palmwijn drinken.
Zelf aan de slag
Wil je Senegal in huis halen? Maak dan iets met pinda. Gewoon gebakken vlees met Senegalese pinda's is er de topfavoriet. Saka saka is dan weer een Congolees gerecht terwijl we je voor een Marokkaanse avond tajine met lam en groenten (onze variant) aanraden.