Koken in 20 minuten: voorbereiding is alles
Een voedzame en lekkere maaltijd koken in 20 minuten: het kan! Maar onderschat nooit het belang van een goede voorbereiding. Wij helpen je op weg!
Met een paar kleine aanpassingen kom je al een heel eind. Spaar tijd uit met de volgende tips:
- Bij het bereiden van pasta, rijst,… zorg je er best voor dat je de juiste hoeveelheid water kookt. Een teveel aan water duurt langer om de kooktemperatuur te bereiken. Bovendien bespaar je energie uit, dat is ook mooi meegenomen!
- Je kan op voorhand al je ingrediënten klaarzetten, zo heb je alles binnen handbereik staan en hoef je last minute niet op zoek naar dat ene potje room in de koelkast.
- Vergeet vooral niet om de oven voor te verwarmen!
- Zorg voor goede en gepaste keukenmaterialen. Een scherp mes snijdt beter én sneller. Met het juiste formaat van pan verspil je geen tijd en energie.
- Multitasken kunnen vrouwen als de beste, of zo beweren ze toch… In de keuken bespaar je veel tijd uit als je een aantal handelingen tegelijk kan uitvoeren. Terwijl de aardappelen koken, kan je bijvoorbeeld alvast de groenten snijden. Hou ook rekening met de veiligheid natuurlijk!
- Heb je haast? Kies recepten uit met zo weinig mogelijk technieken. Vermijd uitgebreide marinades en ingewikkelde sausjes.
- Denk ook aan de afwas achteraf! Om de stapel vuile vaat te verkleinen, kan je kiezen voor eenpansgerechten zoals wok, sommige pasta's, of ovenschotels.