Doe mij maar een varkenskroontje!
Wist jij al dat het varkenskroontje een puur, mager en sappig stukje vlees is? Dankzij het vetlaagje en het stukje been wordt je stuk vlees extra smaakvol en mals. Na het bakken mag je het vetrandje natuurlijk verwijderen.
5 tips voor een extra smakelijke bereiding
- Haal het varkenskroontje 30 minuten op voorhand uit de koelkast. Dep goed droog en kruid het pas op het laatste moment.
- Verwarm de oven voor op 180 à 200°C.
- Bak het varkenskroontje eerst stevig aan in boter voor het de oven in gaat. Zo krijg je een krokant korstje.
- Kerf het vetlaagje kruiselings lichtjes in, zo kan het vet het vlees bedruipen. Zet het 1 uur lang in de oven op 150°C.
- Laat het varkenskroontje even rusten onder aluminiumfolie voor je het aansnijdt, zo blijft het vlees lekker sappig.
>> Meer info over dit heerlijk stukje vlees?
Surf naar www.vlees.be
3 onweerstaanbare recepten