Kerstkoek met chocoladeroom
bereiding
-
1
Maak 50 ml sterke zwarte koffie en laat afkoelen. Hak de noten grof. Rasp de chocolade.
-
2
Dompel de koekjes heel even in de koffie. Schik ze op de bodem en tegen de wanden van een rechthoekige cakevorm (suikerkant tegen de vorm aan).
-
3
Klop de room stijf. Hou 1/3 apart. Klop de bloemsuiker door de rest van de room. Doe er de noten en de helft van de chocolade bij. Schep het mengsel in met de met koekjes beklede vorm.
-
4
Laat de rest van de chocolade smelten. Roer er de cognac door. Spatel er de rest van de slagroom door. Schep ook dit in de vorm. Leg er de rest van de koekjes op. Dek af met plasticfolie. Laat op z 'n minst 4 uur opstijven in de koelkast.
-
5
Ontvorm de kerstkoek meteen op een serveerschaal . Werk af met chocoladekrullen en gezeefd cacaopoeder.
Voorbereiding