Gemarineerde biefstuk met yoghurtdip
bereiding
-
1
Pers de teentjes knoflook
Hak 1 el munt en 1 el marjolein.
Snij de kerstomaatjes in kwartjes
Snij de selder in stukjes
Snij het uitje in ringen.
-
2
Roer de droge witte wijn, 3 el olijfolie, de knoflook, peper en zout tot een marinade. Laat de stukken biefstuk 10 minuten marineren.
-
3
Vermeng de mascarpone, de Griekse yoghurt, de munt en de marjolein. Kruid met peper, zout en eventueel wat tabasco en limoensap.
-
4
Vermeng de kerstomaetjes, de selder en de rode ui. Sprenkel er olijfolie en frambozenazijn over en hussel door elkaar.
-
5
Dep het vlees droog, bestrijk het met olijfolie en gril het 4 tot 5 minuten. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en snij in stukjes.
-
6
Verdeel wat jonge sla en de groentemix over de borden. Schep er het vlees op en serveer met de yoghurtdip. Lekker met een aardappel in de schil.
Voorbereiding
Voor de yoghurtdip