Steak met gefrituurde ui en porto-rozijnensaus
bereiding
-
1
Laat de rozijnen een uurtje weken in de porto.
Snij de ui in heel fijne ringen.
-
2
Smelt de boter en fruit hierin de bloem goudgeel, voeg er al roerend beetje bij beetje de runderbouillon bij. Laat dit tot een gladde saus binden.
-
3
Laat de rozijnen uitlekken, vang de porto op en voeg hem bij de saus, samen met 1 eetlepel tomatenpuree, een mespunt suiker en een koffielepel azijn. Laat deze saus al roerend op een zacht vuurtje tot ± 1/3 van het volume inkoken.
-
4
Voeg de rozijnen toe, breng op smaak met zout en grofgemalen peper en laat nog enkele minuten zachtjes sudderen.
-
5
Frituur de uiringen goudbruin in frituurolie op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
6
Bak ondertussen de steaks naar wens, saignant of à point. Serveer met de saus en de gefrituurde ui.
Voorbereiding