Recept

Vissoep met venkel en tomaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mediterraans soepje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de venkelknollen schoon en snij ze dwars in repen. Hou het groen apart.

    Snipper de ui.

    Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes.

    Snij de visfilet in hapklare stukken.

    Snij de sneetjes toastbrood zonder korst in staafjes.

  2. 2

    Fruit de ui samen met de venkel in 2 el olie. Overgiet met de visfond en de groentebouillon. Doe er een dopje saffraan bij en kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.

  3. 3

    Doe de stukken vis erbij en laat op een zachter vuur 5 minuten meegaren. Voeg er de tomaten aan toe en laat goed doorwarmen.

  4. 4

    Bak de broodstaafjes krokant in 3 el olie. Serveer ze bij de soep. Garneer met venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vissoep met venkel en tomaat

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!