Vissoepje met wulken
bereiding
-
1
Spoel de wulken grondig. Pel de ui, maak de selder schoon, schraap de wortel en snij alles grof. Fruit aan in wat boter, voeg tijm, laurier, peperbolletjes en wat zout toe. Voeg de wulken toe en zet onder water. Breng aan de kook, zet het vuur iets zachter en laat 20 minuten koken. Giet af en hou de wulken apart.
-
2
Spoel intussen de courgette en snij in dunne linten zoals tagliatelle. Maak de lenteuitjes schoon, maar laat er het groen aan. Snij ze in fijne ringetjes. Pel de knoflook en sjalot en snipper ze fijn.
-
3
Fruit de sjalot en knoflook aan in wat boter met het kerriepoeder. Voeg de lente-uitjes en courgettelinten toe en roer goed om. Blus met visbouillon en witte wijn, breng aan de kook, voeg de vistukjes toe en zet het vuur zachter. Laat 3 minuten garen en kruid met peper en zout.
-
4
Doe de wulken bij de soep, warm nog even door en verdeel over borden.