Pizza met prei en spek
bereiding
-
1
Los 25 g verse gist op in 1 dl lauw water. Roer er 50 g bloem en 1 el suiker door, laat een half uur rusten.
-
2
Stort 450 g bloem op het werkvlak en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistpapje in met 1,5 dl lauw water en 1 el olijfolie. Strooi wat zout langs de buitenrand en kneed langzaam naar buiten tot een homogeen deeg. Laat afgedekt 2 uur rusten op kamertemperatuur.
-
3
Snij 1 bosje jonge prei in ringen en stoof ze even in olie. Kruid met peper, zout, tijm en rozemarijn. Verdeel de prei over de pizza's.
-
4
Snij 8 plakjes ontbijtspek in stukken en leg ze erbij. Bestrooi met 200 g geraspte mozzarella (of andere kaas) en zet 15 minuten in een op 230° C voorverwarmde oven.
Het deeg
De topping