Gebakken zeebaars met asperges en aardappelcrème
bereiding
-
1
Schil de asperges en breek de harde uiteinden af. Kook ze in 8 à 10 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Snij ze in stukken van 5 cm.
-
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en doe er de karnemelk, zure room en 125 g boter bij. Mix tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Bak het broodkruim goudbruin in 30 g boter. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
-
4
Laat 100 g boter heel lichtjes kleuren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Blus met een scheutje chardonnayazijn. Doe er de stukjes asperge bij en laat ze weer warm worden in de boter.
-
5
Snij de zeebaars in stukken (3 per persoon). Bak ze in de rest van de boter: eerst op het vel, dan de andere kant. Kruid met peper en zout.
-
6
Verdeel de vis over de borden. Spuit er toefjes aardappelcrème bij en bestrooi met broodkruim. Schik er de asperges op en werk af met ijskruid en druppels olijfolie.