Linguine met zeebaars en aspergepakketjes
bereiding
-
1
Verhit de oven op 180°C. Verwijder het houtachtige uiteinde van de asperges en spoel ze. Rol een drietal asperges in een plakje prosciutto, leg er een ansjovisfilet op en maak vast met keukentouw. Leg de asperges op een met bakpapier beklede ovenplaat en gaar ze 10 minuten in de oven, tot de ham krokant gebakken is en de asperges gaar zijn.
-
2
Kook de linguine gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
3
Pel en snipper de sjalot en knoflook. Fruit aan in olijfolie en blus met de witte wijn. Voeg de room en bieslook toe en laat even inkoken. Kruid met peper en zout. Roer de linguine onder de saus.
-
4
Smelt wat boter en olijfolie in een pan. Dep de zeebaars droog met keukenpapier. Bak de filets eerst krokant op de velkant en bak ze daarna op de andere kant. Serveer de linguine met de zeebaars en de aspergepakketjes.