Boerenomelet
bereiding
-
1
Snij de ui in fijne ringen.
Snij de tomaat in plakken.
Snij de champignons in fijne plakjes.
-
2
Bak het spek knapperig in een likje boter of olie. Zet even aan de kant en giet het bakvet weg.
-
3
Bak de champignons in dezelfde pan in boter of olie en op een hevig vuur, tot al het vocht verdampt is. Doe er de uiringen bij. Laat ze kort meebakken. Leg er de plakjes tomaat bij. Bak ze een halve minuut aan elke kant.
-
4
Klop de eieren los met een mespunt rozemarijn, peper en zout. Schenk ze in de pan op een middelhoog vuur, tot ze lichtjes gestold zijn. Schud de pan af en toe om de omelet los te maken.
-
5
Leg er het spek erbij en laat nog een minuut op het vuur staan.
-
6
Variëren kan met bacon of gerookt spek, met andere groenten (geblancheerde bloemkool of
broccoliroosjes, gestoofd witloof...) of met bovenop wat gemalen kaas.
Voorbereiding