Lamspita met yoghurtdip
bereiding
-
1
Kruid de yoghurt met peper, zout en garam masala en meng goed. Zet in de koelkast tot gebruik.
-
2
Snij de lamsfilet in stukjes. Pel en pers de knoflook. Roer een marinade van 2 el olie, de geperste knoflook, peper, zout, nootmuskaat en een snuifje kaneel. Wentel er het vlees in en laat ½ uur marineren.
-
3
Maak de groenten schoon. Snij de radijsjes in plakjes. Halveer de komkommer en verwijder de zachte kern. Snij de komkommer dan verder in plakjes. Snij de lente-ui in ringetjes.
-
4
Roer een vinaigrette van het citroensap, 2 el olie, peper en zout. meng met de groenten en de lente-ui.
-
5
Bak het vlees naar smaak. Rooster de pitabroodjes en snij ze aan 1 kant open. Vul ze met de salade, vlees en wat van de yoghurtdip. Serveer met de rest van de dipsaus apart erbij.