Filodeeghapje met asperges en scampi's
bereiding
-
1
Meng alle ingrediënten voor de marinade: Pers de knoflook, rasp de gember en pers de limoen uit. Meng hier de sojasaus en suiker door. Maak de scampi's schoon. Wentel door de marinade en zet ½ uur in de koelkast.
-
2
Schil de asperges en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet af en laat schrikken in koud water. Dep droog en snij in stukken.
-
3
Leg het filodeeg open en beleg elk plakje met 3 aspergeblokjes en 1 scampi. Vouw de zijkanten naar binnen, rol ze dan in de andere richting op en bestrijk de naad met eidooier. Frituur de rolletjes goudbruin.
-
4
Snipper de peper en sjalot. Meng met de sojasaus en sesamolie voor de dipsaus. Snij de rolletjes doormidden en serveer ze met wat koriander en de dipsaus
Voorbereiding