Recept

Frisse erwten-bonensoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Koud en veggie

bereiding
  1. 1

    Blancheer de tuinbonen 5 minuten in kokend, lichtgezouten water. Laat schrikken in koud water en uitlekken. Verwijder de vliesjes.

  2. 2

    Blancheer de erwten en knoflook 4 minuten in kokend, lichtgezouten water. Laat schrikken in koud water en uitlekken.

  3. 3

    Pureer de bonen met de knoflook en de melk. Giet er in een straaltje de olie bij, tot je een gladde soep krijgt. Giet eventueel door een zeef, om velletjes te vermijden.

  4. 4

    Breng de soep op smaak met peper en zout en laat goed koelen. Verdeel ze over schaaltjes en werk af met de erwten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frisse erwten-bonensoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!