Sole meunière met boontjes en peterselie
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Stamp samen met een klontje boter en 1 dl melk tot een gladde puree.
-
2
Kruid de zeetong en bak hem in een vispan in flink wat boter. De vis is gaar wanneer het visvlees bij de kop loskomt van de graat. Haal de vis uit de pan en leg hem op een schaal.
-
3
Zet de pan weer op het vuur en giet er nog wat vloeibare boter bij. Voeg er een gedeelte van de gehakte peterselie aan toe. Pers de citroen over de hete vloeibare boter. Kruid met peper en zout.
-
4
Spoel de sla en zwier droog. Kruid met peper, zout, olijfolie en azijn. Halveer de kerstomaatjes en hussel ze door de sla.
-
5
Giet de saus over de zeetong en serveer met de puree en het slaatje.