Macaroni met ham en kaas
bereiding
-
1
Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. Warm de oven voor op 175° C.
-
2
Laat de boter smelten in een pannetje. Strooi er de bloem bij. Roer glad en laat kort opdrogen op het vuur.
-
3
Giet nu beetje bij beetje de melk erbij. Blijf steeds roeren. Breng langzaam aan de kook en blijf roeren tot de saus glad en gebonden is. Laat ze 2 minuten zacht doorkoken.
-
4
Strooi er, van het vuur af, de kaas bij. Roer tot de kaas volledig gesmolten is. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
5
Giet de macaroni af en vermeng ze meteen met de kaassaus. Voeg er de hamblokjes aan toe. Schep het mengsel in een ovenschaal.
-
6
Bestrooi met kaas en beleg met vlokjes boter. Zet 15 minuten in een op 175° C voorverwarmde oven.
Voorbereiding