Recept

Macaroni met ham en kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een absoluut kindvriendelijke klassieker, deze mac & cheese. Je kunt 'm ook makkelijk vooraf klaarmaken.

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. Warm de oven voor op 175° C. 

  2. 2

    Laat de boter smelten in een pannetje. Strooi er de bloem bij. Roer glad en laat kort opdrogen op het vuur. 

  3. 3

    Giet nu beetje bij beetje de melk erbij. Blijf steeds roeren. Breng langzaam aan de kook en blijf roeren tot de saus glad en gebonden is. Laat ze 2 minuten zacht doorkoken. 

  4. 4

    Strooi er, van het vuur af, de kaas bij. Roer tot de kaas volledig gesmolten is. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. 

  5. 5

    Giet de macaroni af en vermeng ze meteen met de kaassaus. Voeg er de hamblokjes aan toe. Schep het mengsel in een ovenschaal. 

  6. 6

    Bestrooi met kaas en beleg met vlokjes boter. Zet 15 minuten in een op 175° C voorverwarmde oven. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!