Hasseltse speculaas
bereiding
-
1
Snij de boter met een mes in stukjes, vermeng ze met de bloem en kneed tot de boter zacht is.
Verwarm de oven voor op 175° C.
-
2
Voeg er de eieren, de vaste en de vloeibare suiker aan toe. Vermeng. Doe er de cognac, het amandelpoeder en de speculaaskruiden (of kaneel) bij. Kneed nog even goed door.
-
3
Maak een grote bol van de deegmassa. Verpak in plasticfolie en laat tenminste een nacht opstijven in de koelkast.
-
4
Maak van het deeg langwerpige worstjes van zo'n 50 g. Leg ze op met boter bestreken bakpapier op een bakplaat. Druk ze lichtjes plat, tot ze nog zowat 1,5 cm dik zijn. Leg er een amandel bovenop en druk ze lichtjes in het deeg.
-
5
Bak ze 35 minuten in een op 175° C voorverwarmde oven.
Voorbereiding