Kippensoep met gember en kokos
bereiding
-
1
Snij de kipfilets in plakken.
Snij de oesterzwammen in hapklare stukken.
Snij het citroengras in stukken van 3 cm.
Schil de gember en snij in plakjes.
Pers de limoen uit.
Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes.
Snij een handvol basilicum in reepjes.
-
2
Bak de kip kort aan in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof.
-
3
Breng de kokosmelk aan de kook met het citroengras, de gember en het pepertje. Dek af en laat 2 minuten zachtjes koken.
-
4
Overgiet met de kippenbouillon. Doe er de oesterzwammen en de kip bij. Laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met vissaus. Verwijder het pepertje, het citroengras en eventueel de gember.
-
5
Verdeel de soep over kommetjes. Bestrooi met basilicum en besprenkel met wat limoensap.
Voorbereiding