Kreeft met champagnesabayon
bereiding
-
1
Breng in een ruime kookpan gezouten water aan de kook. Dompel er de kreeften in. Kook ze 5 minuten. Zet het vuur uit. Laat ze nog 2 à 3 minuten nagaren. Neem de kreeften uit de pan.
Haal het vlees uit de schalen en snij in hapklare stukjes. Wikkel ze in aluminiumfolie en hou apart.
-
2
Zet de grill aan. Rist de blaadjes dragon van de takjes. Doe de eidooiers met de champagne en het citroensap in een pannetje. Zet het in een bain-marie. Klop de saus op tot gewenste dikte. Neem het pannetje uit het water. Roer de stukjes boter door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Doe de stukjes kreeft in een ovenschaal. Lepel er de sabayon over. Zet de schaal 2 minuten onder de grill.
-
4
Verdeel de kreeft met de sabayon over de coupes. Garneer met dragon-blaadjes. Serveer onmiddellijk.
Voorbereiding