Recept

Kreeft met champagnesabayon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Sprankelend, fris én feestelijk

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Breng in een ruime kookpan gezouten water aan de kook. Dompel er de kreeften in. Kook ze 5 minuten. Zet het vuur uit. Laat ze nog 2 à 3 minuten nagaren. Neem de kreeften uit de pan.

    Haal het vlees uit de schalen en snij in hapklare stukjes. Wikkel ze in aluminiumfolie en hou apart.

  2. 2

    Zet de grill aan. Rist de blaadjes dragon van de takjes. Doe de eidooiers met de champagne en het citroensap in een pannetje. Zet het in een bain-marie. Klop de saus op tot gewenste dikte. Neem het pannetje uit het water. Roer de stukjes boter door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Doe de stukjes kreeft in een ovenschaal. Lepel er de sabayon over. Zet de schaal 2 minuten onder de grill.

  4. 4

    Verdeel de kreeft met de sabayon over de coupes. Garneer met dragon-blaadjes. Serveer onmiddellijk.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kreeft met champagnesabayon

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!