Olijvenbrood met rozemarijn
bereiding
-
1
Hak de olijven.
Hak de rozemarijn.
-
2
Los de verkruimelde gist op in 2 el lauw water. Voeg er 100 ml water aan toe en roer goed. Meng het zout door de bloem en giet er het gistmengsel op. Kneed tot een soepel deeg, dek af met een vochtige doek en laat het 1 uur rijzen op een warme plek.
-
3
Kneed de olijven en de rozemarijn door het deeg en duw het plat op een met bloem bestoven
werkvlak. Maak er een maanvormig brood van. Snij de kanten 3 à 4 cm diep in. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de ingesneden stukjes deeg mooi om het brood en laat het op een warme plek 30 minuten rijzen. -
4
Verwarm de oven voor tot 200° C. Zet een schaaltje kokend water op de bodem van de oven. Bestrijk het brood met gezouten water, bestrooi het met extra rozemarijn en bak het 30 à 40 minuten in de oven.
-
5
Varieer met andere kruiden en smaakmakers. Zongedroogde tomaatjes en oregano, bijvoorbeeld of hazelnoten en kaas.
Voorbereiding