Ossobuco met een extraatje
bereiding
-
1
Haal de kalfsschenkel door de bloem en kruid met peper en zout. Bak het vlees aan beide kanten goudbruin in olijfolie. Haal uit de pan.
-
2
Schil de wortel. Pel de ui en de knoflook. Spoel de selder en de prei. Snij ze fijn en stoof glazig in de pan van het vlees.
-
3
Schil de wortel. Pel de ui en de knoflook. Spoel de selder en de prei. Snij ze fijn en stoof glazig in de pan van het vlees.
-
4
Maak intussen de risotto. Verwarm de bouillon en doe er de saffraan bij. Laat even trekken. Snipper de sjalot fijn en stoof aan in 25 g boter, in een pan met dikke bodem. Doe er de rijst bij en bak ’m (al roerend) glazig. Deglaceer met de wijn en laat 'm volledig verdampen. Doe er dan pollepel per pollepel de warme bouillon bij. Laat telkens volledig verdampen alvorens meer vloeistof toe te voegen, en blijf roeren. Na ongeveer 20 minuten is alle bouillon opgebruikt en is de risotto klaar. Roer er dan de resterende boter en de kaas door, zet het deksel op de pan en laat nog 5 minuutjes staan.
-
5
Serveer de ossobucco met de saus en de saffraanrisotto. Werk af met een blaadje basilicum.