Aubergines gevuld met gehakt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de aubergines in de lengte en hol ze een beetje uit. Bestrooi met zout en laat ze een uurtje uitlekken.
-
2
Pel de ui en snipper ’m fijn. Spoel en droog de peterselie, munt en oregano en hak fijn. Snipper het teentje knoflook fijn. Meng het gehakt met het ei en het broodkruim. Voeg de gesnipperde ui, de gehakte kruiden, knoflook, cayennepeper en zout toe en meng goed.
-
3
Spoel de aubergines en dep droog. Vul ze met het gehakt. Leg ze in een met olijfolie ingevette ovenschaal en zet 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Spoel de tomaten en snij ze in stukken. Snij de rode ui in ringen. Meng de tomaten met de uiringen, de venkelzaadjes en de koriander. Hussel door elkaar en breng op smaak met maïsolie, rodewijnazijn, peper en zout.
-
5
Serveer de gevulde aubergines met een lepeltje Griekse yoghurt en de tomatensalade.