Kalkoenrolletjes met courgettekoekjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 100°C. Spoel de courgettes en dep ze droog. Snij 1 courgette in lange, dunne plakken, rasp de rest grof. Schil de aardappelen en rasp ze grof. Pel en snipper de uien. Meng ze met geraspte courgette, aardappel, ei, peterselie, bloem en maïszetmeel. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
2
Neem telkens 1 à 2 eetlepels van het mengsel en vorm er koekjes van. Bak ze aan weerskanten goudbruin in 2 el hete olie. Neem uit de pan en laat drogen op keukenpapier. Hou warm in de oven.
-
3
Leg de kalkoenlapjes tussen plasticfolie, sla ze plat en halveer ze. Kruid met peper en zout. Leg op elk lapje vlees een half plakje courgette en rol dicht. Rijg de rolletjes per twee aan een houten spiesje. Bak ze rondom bruin in een pan met de rest van de olie.
-
4
Leg de spiesjes en de courgettekoekjes op warme borden. Lekker met een yoghurtsausje en verse kruiden.