Kalkoenrolletjes met pruimen
bereiding
-
1
Halveer de de kalkoenlapjes. Sla ze plat met een houten hamertje. Leg in het midden van elk lapje telkens 2 pruimen. Kruid met peper en zout. Rol de lapjes zo stevig mogelijk op en steek vast met cocktailprikkers.
-
2
Pel en snipper de sjalotten, fruit ze glazig in een likje olijfolie. Voeg de kalkoenrolletjes toe en braad ze rondom aan zonder te laten kleuren. Schenk er de witte wijn bij. Kruid met peper en zout. Laat 20 minuten sudderen.
-
3
Neem de kalkoenrolletjes uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
-
4
Zeef de saus en giet ze in een steelpannetje. Voeg de room toe. Kruid met peper en zout. Neem de pan van het vuur zodra de saus begint te pruttelen. Verdeel de kalkoenrolletjes over warme borden en lepel er wat saus bij. Werk naar smaak af met een extra pruim en een takje groen.