Kip met venkel en aardappelen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Spoel de gekonfijte citroenen, snij ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Spoel de venkel, verwijder de harde nerf binnenin, en snij in partjes. Schil de aardappelen, snij ze in kwartjes.
-
3
Bak de gekruide kippenbouten rondom goudbruin in 1 eetlepel olie. Doe er de uisnippers bij en laat ze kort meebakken. Bestrooi met de ras-el-hanout, schep goed om tot de aroma’s vrijkomen.
-
4
Schep de kippenbouten en de ui in een tajine (of een ovenschaal met deksel). Blus de braadpan met de bouillon. Breng aan de kook. Doe er de venkel en de aardappelen bij. Laat 5 minuten zacht koken.
-
5
Schep de venkel, de aardappelen en de bouillon bij de kip. Leg er de citroenen bij. Dek af en zet 40 minuten in de oven.