Kalfsragout met champignons en spitskool
bereiding
-
1
Snij het kalfsgebraad in niet te dunne reepjes. Kruid ze met peper en zout. Borstel de champignons droog schoon. Spoel en schaaf de spitskool fijn. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
-
2
Braad de gekruide vleesreepjes kort aan op een hevig vuur, in een beetje boter of olie. Zet ze even aan de kant.
-
3
Bak in dezelfde pan de champignons eveneens kort op een hevig vuur. Doe er de sjalot en de knoflook bij. Laat kort meebakken. Zet eveneens even aan de kant.
-
4
Stoof, alweer in dezelfde pan, de spitskool 2 minuten in een likje boter of olie. Kruid met peper en zout.
-
5
Breng in een diepe pan de kalfsfond aan de kook met de room en de salie. Doe er het vlees en de groenten bij. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Laat nog 2 minuten goed doorwarmen.