Spekjes met spruitjes en kastanjes
bereiding
-
1
Pel de kastanjes. Doe ze in een grote kookpan met de grof gesneden selder, het kruidentuiltje, de koriander- en de peperbolletjes. Overgiet met water. Laat ze 30 minuten koken onder deksel. Giet ze af, laat ze even afkoelen en haal met een scherp mesje het fijne vliesje eraf.
-
2
Maak de spruitjes schoon. Verwijder de minder mooie buitenste blaadjes en haal het harde stukje onderaan weg. Snij ze kruisvormig in. Spoel ze in azijnwater en kook ze 15 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en goed uitlekken in een vergiet.
-
3
Bak het spek knapperig in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat het goed opdrogen op keukenpapier. Giet het spekvet weg.
-
4
Bak, in de spekpan, in een nootje boter, de spruitjes en de kastanjes 5 minuten. Kruid met peper en zout. Leg er de plakjes spek bij. Laat eventjes goed doorwarmen.
-
5
Serveer met gebakken aardappelen.