Recept

Gegrilde kippenbouten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kidsfavoriet!

bereiding
  1. 1

    Vermeng de ketchup met de honing, een tikje tabasco en de worcestersauce

  2. 2

    Bestrijk de kippenbouten rondom met de marinade en laat ze 2 à 3 uur, afgedekt, in de koelkast marineren. 

  3. 3

    Neem de kippenbouten uit de marinade (bewaar de marinade) en kruid ze met zout, peper en paprika. Leg ze op de grill en laat ze ongeveer 15 minuten braden. Draai ze geregeld om en kwast ze af en toe in met de marinade. 

  4. 4

    Serveer de kippenbouten met partjes limoen en een frisse groene sla.

  5. 5

    Mag de marinade wat pittiger?
    Fruit dan een gesnipperde ui en een teentje knoflook in hete olie. 
    Roer er 2 eetlepels tomatenpuree door en laat even stoven. 
    Voeg 2 eetlepels witte wijnazijn, zout, een snuifje suiker, een halve koffielepel tijm, 2 koffielepels honing, een halve kop kippenbouillon, 1 koffielepel mosterd en 1 koffielepel worcestersaus toe en laat 15 minuten inkoken op een zacht vuurtje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde kippenbouten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!