Haantje met riesling-wijn
bereiding
-
1
Snij de haantjes (of braadkippen) in stukken.
Snij de selder in boogjes.
Schil de wortelen en snij ze in staafjes.
Snipper de sjalotten fijn.
Snij de paddenstoelen in plakjes.
-
2
Braad de haantjes rondom kort aan op een hevig vuur, in olie of boter. Giet het braadvet weg. Doe een nootje verse boter bij de haantjes, samen met de selder, sjalot en wortels.
-
3
Breng op smaak met peper en zout. Laat een paar minuten stoven in de open pan. Schenk er dan de kippenfond en de wijn bij. Dek af en laat op een zacht vuurtje 20 tot 25 minuten stoven, of tot de haantjes goed gaar zijn.
-
4
Bak de paddenstoelen in wat boter of olie, tot al het vocht dat ze vrijgeven verdampt is.
-
5
Schep de haantjes uit de pan. Zeef het stoofvocht en laat tot de helft inkoken. Bind met de room en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
-
6
Doe de paddenstoelen en haantjes weer bij de saus. Laat nog heel even goed doorwarmen en serveer. Lekker met kroketjes.
Voorbereiding