Haantjes met groentetajine
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de haantjes met peper en zout. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel royaal met olijfolie. Zet 25 à 30 minuten in de oven.
-
2
Snij de aubergine, courgette en paprika in blokjes. Fruit in een tajine de ui en de knoflook aan in olijfolie. Roer er de kaneel en kruidnagels door en bak even mee tot de aroma’s vrijkomen.
-
3
Schep er de groenteblokjes door en roerbak 5 minuten, tot ze kleuren. Doe er de bouillon, de citroenen en honing bij. Kruid met peper en zout en laat 15 minuten garen.
-
4
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de korrels los met een vork en roer ze vlak voor het serveren door de groenten. Werk de tajine af met gehakte bladpeterselie. Geef er de haantjes apart bij.